Újrarajzolják a Balaton partvonalát

A Balaton 2003-tól érvényes partvonal-szabályozását új váltja fel. Ez indokolt már csak azért is, mert időközben a tó maximális üzemi vízszintje 100-ról 120 centiméterre emelkedett. Az új partvonalról elkészültek az önkormányzatokkal részben egyeztetett tervek, amit november 8-ig bárki véleményezhet – derül ki az e-epites.hu-n megjelent hírből.

Az oldalon leírtak szerint a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló 2018. évi CXXXIX. törvény felhatalmazása alapján a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága a Lechner Tudásközpont közreműködésével előkészítette a Balaton-parti települések vízpart-rehabilitációs tanulmánytervét felváltó, a Balaton vízparti területeinek közcélú területfelhasználási tervét.

Innen letöltheti a tervet.

A vízparti terv mind a 44 parti településre, összesen 93 szelvényen szabályozza a vízparti területek területfelhasználását.

A vízparti terv szakmai anyagával kapcsolatos véleményeket legkésőbb november 8-ig küldhetik meg a teruletrendezes@me.gov.hu email címre, valamint postai úton a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárságára (1357 Budapest, Pf.:6.).

Eredeti cikk: 2019.10.30. 18:35

https://www.origo.hu/gazdasag/20191029-balaton-partvonal-ujrarajzoljak.html

Kapcsolódó hírek

Összehasonlítás

Adja meg kulcsszavát